Hart, Hoofd en Buik

Als hart, hoofd en buik elkaar opvolgen, is de basis gelegd voor een inspirerend leven.
Maar wat als je hart iets anders zegt dan je hoofd besluit? En wat als je een knoop in je maag voelt en toch door blijft gaan. Of juist niet in beweging komt? Met andere woorden, je zit niet lekker in je vel, je loopt in een kringetje en komt niet tot besluiten.

Je buik, je hart en je hoofd bezitten elk hun eigen kwaliteiten. Zo voel je in het hart de waarde van iets. Denk maar aan de warmte die je kunt voelen voor een persoon die je graag mag. Zo zul je ook de druk op de borst voelen tijdens een beangstigende situatie. In de buik voel je een sensatie, de kriebels in je buik, als je ergens voor in beweging wil komen, maar het spanend vind. Zo ook zal de buik zich roeren als iets niet past kan of grenzen overschreden worden. Het hoofd functioneert het beste als het mag creëren. Hoofdpijn zal optreden als je aan het piekeren bent. Je bent je er wellicht niet van bewust, maar het hart, het hoofd en de buik zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden en communiceren op elk moment van de dag met elkaar. Met als resultaat, jouw gevoelens, jouw denken, jouw besluiten, jouw acties, jouw gedrag.

Tijdens een coachtraject verkennen we de positieve intenties van jouw hart, hoofd en buik.

Maak een afspraak voor vrijblijvende kennismaking.

Het verhaal van het Hart...

In elk levensverhaal zit een rode draad. Het is wel even peuteren om de rode draad boven water te krijgen, maar met een beetje doorzettingsvermogen en geduld lukt het! Ik heb gezocht naar een passende metafoor voor de rode draad in mijn leven. Kijk maar eens naar ‘Het verhaal van het hart’ en laat je inspireren om jouw rode draad te vinden!

Klik hier voor de Engelse versie van ‘The story of…’