MT Coaching

“Alles wat je voor jezelf wil bereiken, is vaak onderdeel van
en integreerbaar in de hoger gelegen doelen van het systeem”

 

Hoe vorm je een managementteam, waarbij de leden elkaar echt begrijpen en eigen belang niet aan de orde zijn? Hoe krijg je alle neuzen richting het hogere bedrijfsdoel?
Door het creëren van bewustzijn kan levendige energie volop gaan stromen. Je zult versteld staan van de positieve resultaten die dit met zich meebrengt. Leven Werken Ondernemen biedt drie varianten van MT Coaching.

MT Basis

MT Basis biedt coaching voor samenwerkende managementteams, waarbij een optimaal rendement wordt bereikt als de coach intensief samen met het team werkt en vergadert om zo patronen helder te krijgen.

MT Basis biedt coaching voor samenwerkende managementteams, waarbij een optimaal rendement wordt bereikt als de coach intensief samen met het team werkt en vergadert om zo patronen helder te krijgen. MT Basis bevordert respect voor elkaars denkbeelden en creëert wederzijds begrip en draagkracht om samen hoger gelegen doelen te realiseren. Resultaat: duidelijkheid, meer ruimte, ontplooiing, rust en daadkracht, hetgeen per definitie een positieve uitwerking heeft op de totale organisatie!

 

Maatwerk
Elk team bestaat uit authentieke mensen en is daarmee uniek in haar samenstelling. Vanwege het unieke karakter wordt uw teamtraject zorgvuldig samengesteld zodat het naadloos aansluit op uw behoeften en wensen. Het 1½ dag durende (individuele) basis-traject kan deel uitmaken van MT Coaching, waarbij lopend wordt stilgestaan bij de individuele persoonlijke eigenschappen, kernwaarden en identiteit van elk teamlid. Diepere persoonlijke doelen en criteria worden daarbij blootgelegd en ingezet tijdens het teamtraject.

 

Programma
Afhankelijk van uw thema en rekening houdend met uw bedrijfsvoering, zal een agenda worden opgesteld die voorziet in de benodigde coach-dagdelen. Door spreiding van de dagdelen kunnen ontstane inzichten veelal meteen ingezet worden in de praktijk.

 

Accommodatie
Voor het optimale resultaat is het belangrijk dat we werken vanuit een locatie die “goed gevoel” geeft. Mogelijkerwijs is dat eenvoudigweg een rustige ruimte binnen uw organisatie. Anderzijds kan het zo zijn dat een accommodatie buiten de organisatie beter past. Zowel in binnen- als buitenland beschikt Leven Werken Ondernemen over een aantal inspirerende accommodaties die rust en ruimte ademen.

MT Strategiedagen

Je zou verwachten dat na een aantal MT Strategiedagen een pasklare strategie voor de onderneming op tafel ligt. Niets is minder waar.

Je zou verwachten dat na een aantal MT Strategiedagen een pasklare strategie voor de onderneming op tafel ligt. Niets is minder waar. Na twee of drie MT Strategiedagen heeft het MT ‘slechts’ zicht op alles voorafgaand aan de strategie. Samen zal het MT het eerst eens moeten worden over de missie van het bedrijf. Dat lijkt simpel, maar is dat niet als je bedenkt dat de missie in de meest diepe betekenis van het woord antwoord geeft op de vraag: “waartoe is onze onderneming op aarde?” En dat beschrijf je niet zomaar…

In de volgende stap wordt de missie tot uitdrukking gebracht in een visie. De visie geeft vorm aan de missie en is daarmee in staat om richting te bepalen. Een heldere visie wijst min of meer naar het doel dat je samen met jouw bedrijf wil bereiken. Natuurlijk worden in het proces van het beschrijven van de visie de kernwaarden van jou en jouw onderneming meegenomen.

Tot slot wordt afgesloten met een metafoor voor strategie, waarna het MT zelf aan de slag kan om hun strategie voor de komende jaren te beschrijven.

Laat je niet verleiden door zonder stevig fundament te beginnen met het beschrijven van jouw strategie!

 

“Strategie is de weg waarlangs en de manier waarop de onderneming zich in haar omgeving naar de visie toe beweegt.”